Naschools bewegen met het Buitenspelen!

We gaan weer Buitenspelen! 

SportXperience  Leusden stimuleert kinderen om meer te bewegen en buiten te spelen door middel van het organiseren van activiteiten tijdens en na school. Met de SportXbike trekken de studenten van Sportacademie Amersfoort de wijken in onder begeleiding van een beweegcoach van SportXperience Leusden. 

Maandag 11 september 2023 starten we weer met Buitenspelen! Vanaf dan zijn we weer elke maandag op het grasveldje bij KC Berkelewijk (De Holm/De Heerd) en IKC Groenhouten (Het Kompas/De Hobbit). Vanaf dinsdag 12 september zijn we wekelijks te vinden op het speelplein bij De Bongerd/KLA4. Zowel op maandag als op dinsdag tussen 14.00 en 15.30 uur. In het najaar worden de activiteiten verder uitgebreid op de donderdag.

Er worden leuke, toffe activiteiten gedaan in de buitenlucht. Verschillende sportieve thema’s komen aan bod. Alles is erop gericht om kinderen meer te laten bewegen en het buitenspelen te stimuleren. Daarnaast inspireert SportXperience Leusden de kinderen om in hun eigen tijd lekker actief te zijn. 
In 2023 organiseert SportXperience speel- en beweegactiviteiten in de Struintuin of andere groene plekken binnen de gemeente waarbij de natuur en bewegen centraal staat, onder de noemer GreenXperience. De activiteiten vinden na school plaats en kinderen kunnen zich kosteloos aanmelden.

Wil je meer weten over ‘Groen doet goed’ in Leusden? 

Bekijk de website: https://www.ivn.nl/groen-doet-goed/leusden


Buitenschoolse opvang 

Er zijn mogelijkheden voor kinderen van Humankind om deel te nemen aan de buitenspeelactiviteiten in de wijk.