Stagemogelijkheden voor studenten van sportopleidingen

Voor MBO-studenten (Buurt Onderwijs en Sport) en HBO-studenten (o.a. lichamelijke opvoeding) is het essentieel om tijdens de opleiding ervaring op te doen o.l.v. professionals. SportXperience Leusden zorgt ervoor dat studenten van deze sportopleidingen de mogelijkheid krijgen om zich door middel van zorgvuldig begeleide stages te ontwikkelen tot goede en gekwalificeerde sportdocenten.

SportXperience Leusden werkt samen met Sportacademie Amersfoort, ROC Midden Nederland en, met ingang van 2020-2021, met verschillende HBO-opleidingen.

De studenten die sport- en beweegactiviteiten uit het programma van SportXperience Leusden begeleiden worden zelf ook begeleid door:

  • hun docenten;
  • de ervaren vrijwilligers en docenten van de stichting SportXperience Leusden;
  • buurtsportcoaches en vakleerkrachten van partijen waarmee wordt samengewerkt.

SportXperience Leusden biedt stageplaatsen aan voor het gehele (basis)schooljaar. Hiervoor worden zogenaamde ‘beweegteams’ geformeerd die, voor zover mogelijk, ieder een locatie toegewezen krijgen met beweeglessen bij meerdere basisscholen.
Tevens biedt SportXperience Leusden de opleidingsinstituten de mogelijkheid om op locatie o.l.v. een eigen vakdocent een hybride leeromgeving te creëren.

Ben jij HBO- of MBO-sportstudent en op zoek naar een stageplek?

Neem dan snel contact met ons op! Door het contact met lokale sportverenigingen ontstaan er mooie mogelijkheden voor studenten om delen van hun stages uit te voeren bij deze verenigingen!

Wij verstrekken geen stagevergoedingen aan studenten.

SportXperience Leusden is door de Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend als leerbedrijf voor MBO-studenten.