Ook ná schooltijd buiten sporten en spelen!

SportXperience Leusden stimuleert het buitenspelen en bewegen door kinderen met sport- en spelactiviteiten in Leusdense wijken.

 

Nederlandse kinderen zijn Europees Kampioen stilzitten en spelen steeds minder buiten. Dat is een ontwikkeling die we willen keren, want uit onderzoek blijkt hoe belangrijk het is dat kinderen buiten in beweging zijn.

Buiten spelen is leuk!

Kinderen die buiten spelen staan sterker in hun schoenen, zijn beter in het oplossen van conflicten en herkennen emoties van speelmaatjes beter. Buiten sporten en spelen maakt kinderen sterker en socialer. Daarnaast is veel spelen en bewegen in de buitenlucht goed voor de gezondheid en voorkomt het overgewicht. Maar vooral is buiten spelen gewoon heel leuk!

SportXperience Leusden gaat zich inzetten om buitenspelen en bewegen te stimuleren door sport- en spelactiviteiten in de wijken aan te bieden. Vanaf het voorjaar 2022 gaan beweegcoaches met een elektrische bakfiets vol sport- en spelmateriaal, de zogenaamde SportXbike, de wijken in. Zo kunnen de kinderen lekker in de buurt sporten en bewegen en leren ze ook weer opnieuw buitenspelen.

We gaan weer Buitenspelen! ⚽️🏆🚀

Maandag 19 september starten we weer met Buitenspelen! Vanaf dan zijn we weer elke maandag op het grasveldje bij De Holm/De Heerd. Vanaf woensdag 21 september zijn we weer wekelijks te vinden op het voetbalveldje bij De Hobbit/Het Kompas. Zowel op maandag als op woensdag van 14.15 uur tot ca. 15.15. uur.

Er worden leuke, toffe activiteiten gedaan in de buitenlucht. Verschillende sportieve thema’s komen aan bod. Alles is erop gericht om kinderen meer te laten bewegen en het buitenspelen te stimuleren. Daarnaast inspireert SportXperience Leusden de kinderen om in hun eigen tijd lekker actief te zijn. Tijdens de activiteiten zal er fruit aanwezig zijn voor de deelnemers.

We gaan weer buitenspelen!